Kanovaren in Zweden Kanovaren in de Belgische Ardennen Meerdaagse kano vakanties in België

  • Actief op het water in de mooie Ardennen.
  • Genieten van de rust en de natuur.
  • De L'Ourthe met al haar schoonheid.

Kanovaren in de Belgische Ardennen


Kanovaren in de Belgische Ardennen, op nog geen uurtje rijden van Maastricht hebben wij keuze uit korte en/of lange kanotochten op een ongevaarlijk beginnerstraject. Wij varen voornamelijk het kanotraject op de L'Ourthe, tussen het toeristische stadje La Roche-en-Ardenne en het stadje Hotton.
U kunt voor uw kanotocht kiezen voor een kort of lang kanotraject. De korte kanotocht is circa 8 kilometer lang en duurt circa 2 uur. Het lange kanotocht traject is 14 - 21 kilometer lang en neemt een 3 - 5 uur in beslag. Uiteraard zijn dit richttijden en zijn deze afhankelijk van de opstaplocatie en de waterstand. Hoe hoger de waterstand hoe sneller u vaart en bij lage waterstand zal de kanotocht wat langer duren.

 

In de Belgische Ardennen stromen verschillende rivieren. Voorbeelden zijn: De Lesse, de Ambleve en La Ourthe. De Ardennen kanorivier La Ourthe is het grootste gedeelte van het jaar per kano of kajak bevaarbaar. Alleen bij extreem droge periodes in de Ardennen of een extreem hoge waterstand moeten wij het kanovaren helaas annuleren.

Data en Tarieven Kano (dag)tocht
Kanovaren bij Quest Outdoor & Adventure op de Ourthe is bijna het gehele jaar mogelijk, voor groepen vanaf 10 personen. Prijzen variëren vanaf € 19,00 p.p. voor de korte kanotocht, € 25,00 p.p. voor de lange kanotocht tot € 24,00 p.p. of € 30,00 p.p. met een begeleider. Deze prijzen zijn inclusief een uitgebreide kantinstructie, gebruik van een éénpersoons of tweepersoons kajak, peddel, zwemvest, kanotonnetje en helm. Groepen vanaf 20 personen krijgen korting.
Indien gewenst kunt u bij ons ook een beschermend wetsuit (rubber pak) huren, deze kosten € 4,50 p.p. Een wetsuit wordt meestal gebruikt als de temperaturen wat lager liggen. In de zomer zal een wetsuit te warm zijn. 

Maaltijden Kanotocht
Het is ook mogelijk om uw Ardenner kanotocht te onderbreken voor het nuttigen van een lekker lunchpakket of om uw wildwater kanotocht af te sluiten met bijvoorbeeld een gezellige BBQ. Dit voor groepen vanaf 15 personen. Vraag ons gerust naar de vele mogelijkheden die wij u hiervoor kunnen bieden.


Starttijd en Kano instaplocatie
Wij hebben verschillende opstapplekken voor het kanovaren op de Ourthe. Afhankelijk van het seizoen en de waterstand bekijken wij waar u het beste kunt starten met de kanotocht.
De lange kanotocht start in La Roche-en-Ardenne en u kunt starten vanaf 10:00 tot 12:00 uur. De korte kanotocht kan starten in La Roche-en-Ardenne en Jupille. Starten kan vanaf 10:00 tot 14:00 uur. Vraag ons vooraf altijd naar de juiste kano opstap locatie voor uw kanotocht. In de Ardennen zijn wij herkenbaar aan de naam Quest Outdoor & Adventure.

Reserveren
Kajakken in de Ardennen is op reservering. Gelieve minimaal 7 dagen op voorhand te reserveren.
Voor meer informatie of een reservering klik HIER.